Vandring, matlagning och vin i Rioja 2019

Gåsgam
Bron över Ebro i San Vicente
Vinskörd
Svartstaren sjöng i byarna från tak och trädtoppar.
Den giftiga tidlösan
Lagring av vinflaskor
Vingård i berget under Briones
En av restaurangerna vi lagade mat på.
Egenhändigt tilllagad blodkorv
Jordgubbsträd
Gåsgam

Rioja ligger i norra Spanien och gränsar till Baskien. Vi var på en härlig vandringsresa med lokal mat, lokala viner, kultur och ett härligt resesällskap. Arrangör för resan var Bonito Norte Viajes www.bonitonorte.com. Resan började i Bilbao där vi blev upphämtade. De tre första nätterna bodde vi i San Vicente de la Sonsierra, en natt i Ezcaray och sen två nätter i Bilbao. Vi besökte fyra vingårdar, lagade mat på tre olika restauranger med stjärnkockar. Vandringar ofta i bergen runt Rioja-dalen med utsikt över vindistriktet. Alla vingårdar vi besökte var relativt små, men med ett genuint intresse för kvalitet på sina produkter.

Rioja is located in northern Spain and borders the Basque Country. We had a lovely hiking tour with local food, local wines, culture and a wonderful travel company. Organizer for the trip was Bonito Norte Viajes www.bonitonorte.com. The trip started in Bilbao where we were picked up. The first three nights we stayed in San Vicente de la Sonsierra, one night in Ezcaray and then two nights in Bilbao. We visited four wineries, learned how to cook at three different restaurants with star chefs. Hiking often in the mountains around the Rioja Valley with views of the wine district. All the wineries we visited were relatively small, but with a genuine interest in the quality of their products.